IGLO HS lyft-skjutdörr

1 kr

Kontakta oss för offert. 

Iglo-HS dörrar baserar på Drutex egna 7-kammars profiler i A-klassen, vilka skapas endast av råmaterial. Profilerna utgör en perfekt lösning för moderna terrass- och balkongdörrar med breda och höga inglasningar. Med Iglo-HS Systemet går det att konstruera inglasningar med maximala ytan upp till 6500 × 2600 mm.
Ett speciellt anpassat beslag med två oberoende golvskenor gör att det inte krävs någon större kraft för att skjuta det enorma dörrbladet.
Systemet utrustas dessutom med speciella tätningslister i velour på dörrens ram och blad som inte erbjuds av andra dörr- och fönstertillverkare. De är populära bland världens biltillverkare och låter en spara energi och få bättre ljudisolering.

Systemet är perfekt för energibesparande och passiva hus, tack vare utmärkta värmeisolerings parametrar. IgloHS dörrar garanterar excellent belysning av interiören och underlättar dess design. Samtidigt upprätthåller de stabilitet, funktionalitet och lätthet av konstruktionen. Ingen stor styrka krävs för att flytta enorma bågar, tack vare speciellt anpassade beslag och två oberoende skenor.

Dessutom är systemet utrustat med speciella velour tätningslister, som inte är tillgängliga hos andra
fönstertillverkare. Denna typ av tätning förbättrar systemets energieffektivitet och ljudisolering, och gör att tätningslister inte fastnar vid låg temperatur.

Dörren förses med en tröskel i PVC och aluminium, vilket förhindrar nivåskillnad mellan golvkanten och dörrkanten samt möjliggör att tröskel kan linjeras med golvet inuti huset. Specialdesignad tröskel i PVC och förstärkning i aluminium förbättrar även värmeisolering och utgör en barriär mot bildande av köldbryggor.

Iglo-HS skjutdörrar karakteriseras av elegant och modern design tack vare profiler av högsta klass och ett brett spektrum av färger och tillbehör. Den unika stilen betonas av handtag och draghandtag i aluminium. Kombination av olika dörrmodeller och olika färger.


Egenskaper

Förstärkning tillverkad av högkvalitativa aluminiumprofiler med termiska spacers i stål.
Speciell konstruktion av den övre skenan gör det svårt att lyfta av bågen.
7-kammars profiler i A-klassen, som skapas endast av råmaterial, bågens djup: 82 mm.
Standard glaspaket: 4/18/4/18/4 med U=0,5 W/(m2K). Möjlighet att beställa
3-kammars profil med U=0,3 W/(m2K).
Möjlighet att använda varmkant Swisspacer Ultimate, som förbättrar systemets energieffektivitet.
PVC tröskel med förstärkning och aluminiumskyddslist med utmärkta värmeisoleringsparametrar.

Glastyper: Härdat, laminerat, inbrottssäkert, ornament och med solskydd och glaspaket med ökad akustisk isolering