IGLO ENERGY CLASSIC

1 kr

Kontakta oss för offert. 

IGLO ENERGY Classic har ett 7-kammars GL SYSTEM utvecklat utav Drutex med djupet  82 mm och avrundad form på utsidan vilket ger fönstret en förfinad och elegant design.
GL SYSTEM gör det dessutom möjligt att tillverka fönster i olika former.


Fönstret kännetecknas av mycket goda parametrar på thermoisolering och är därför en ideal lösning för energibesparande, energieffektiva och passiva hus

Fönstren är utrustade med ett innovativt tätningssystem, som garanterar de bästa parametrarna för energibesparing. Detta är den första lösningen i världen i ett sådant system där man tillämpar en centraltätning i skummad EPDM. Systemet garanterar även utomordentliga parametrar för luftgenomsläppning, vattentäthet och vindmotstånd. 


Hög säkerhetsnivå garanteras av två inbrottssäkra svampkolvar som levereras som standard. Smarta styrsystem (fjärrkontroller, surfplattor och mobila enheter) bidrar till funktionalitet och säker användning av fönstren, och kan dessutom kombineras med larmsystem.
Fönster Iglo Energy finns i ett brett urval av färger garanterar att man kan arrangera interiören enligt sitt eget önskemål. I sortimentet finns det 43 olika typer av Renolit fanér. Profil 
7-kammars profiler tillverkas endast av råmaterial i A-klass, karmens djup är 82 mm. 


Glas och U-värde 

IGLO ENERGY Classic fönster har treglaspaket som standardlösning. Standardglaspaket består av består av två 4 mm termofloat glas (mjukskikt), 18 mm distansram i stål och 4 mm float glas med Ug=0,5 W/(m2K).
Utrymme mellan glasrutor är fylld med argongas för att förbättra värmeövergångskoefficient.

Uw= 0,6 W/(m2K)*för fönster med förstärkning av glasfiber

Uw= 0,79 W/(m2K)* för fönster med stålförstärkning

värmeövergångskoefficient för ram Uf= 0,9 W/(m2K).           


*för fönster med måtten 1230mm x1480mm (glas Ug = 0,3 W/(kvm K) med varm kant Swisspacer, förstärkning av glasfiber). I enlighet med CSIs  undersökning i Tjeckien.


Som tillval kan man beställa ny generations glaspaket utrustad med glas med lågemissionslager, u-värde på Ug=0,3 W/(kvm K).
Dessutom finns det möjlighet av individuellt tillval av glaspaket beroende på kundens önskemål i fråga av ljuddämpning, solinstrålning eller inbrottsskydd.

Glastyper: Härdat, laminerat, inbrottssäkert, ornament och med solskydd och glaspaket med ökad akustisk isolering


Beslag 
Maco Multi Matic KS Beslag levereras som standard med två inbrottssäkra svampkolvar och Silber-Look beläggning. Dessutom är de utrustade med fönsterbåge med lyftmekanism med spärr för felaktigt handtagsläge.
Ytterligare kan profilen utrustas med dolda gångjärn och skydd mot inbrott i klass RC2 och RC2N.
Profilen kan också utrustas med twin-fit beslag, som möjliggör dubbel vädringsfunktion genom att bara vrida handtaget en gång. Tätningslister Fönster är utrustade med ett innovativt tätningssystem av skummad EPDM som är tillgängligt enbart hos Drutex och garanterar utmärkta parametrar för energibesparing. EPDM tätningslister är tillgängliga i svart, grå och grafitgrå. 


Färger
Ett brett urval av 43 olika Renolit fanér garanterar att man kan arrangera interiören enligt sitt eget önskemål. 


Ljudisolering 
35-46 dB beroende på valt glaspaket.