IGLO LIGHT

1 kr

Kontakta oss för offert. 

Ett modernt  Iglo Light system kännetecknas av snygg design med smal karm och båge. Detta möjliggör betydligt större ljusinsläpp och gör systemet till en perfekt lösning för gamla byggnader med höga och smala fönster. Iglo Light kontruktion är utarbetad av Drutex egna forskningslaboratorium och utmärker sig med perfekt stadga och varaktighet. Systemet är perfekt för de som uppskattar smakfull design och hög grad av täthet.

Iglo light system med 5-kammars profil i A-klass tillverkas endast av råmaterial. Det kännetecknas av avrundad form och harmoniskt utseende.
Fönster utrustas med ett aluminium handtag som placeras på den smala 112 mm mittposten. Det ger möjlighet att tillverka fönster med större glasytor i jämförelse med traditionella Drutex modeller. Iglo Light släpper därför in mer dagsljus i huset.
Moderna twin-fit beslag möjliggör dubbel vädringsfunktion genom att bara förflytta handtag en gång. Detta bidrar till bekvämmare användning och fönstrets funktionalitet. En stor kammare med egenutvecklad förstärkning garanterar enastående stabilitet och statik av fönster.
Möjlighet att montera smarta fjärrstyrda system (fjärrkontroller, surfplattor, mobila enheter), vilka bidrar till funktionalitet och säker användning av fönstren och kan dessutom kombineras med larmsystem.


Egenskaper

Profil 
Egenutvecklad 5-kammars profil i A-klassen tillverkas endast av råmaterial. Profilens djup är 70mm, och flyttbar mittstolpe med symmetriskt placerat aluminium handtag är 32% smalare (karm och båge – 108 mm, bredd på flyttbar mittstolpe – 112 mm).

Glas och U-Värde
Maximal tjocklek på glaspaket är 36 mm. Standard 2-glaspaket har Ug=1,0 W/(m²K) enligt PN-EN674 (Ug=1,1 W/(m2K) enligt PN-EN673).
Det finns möjlighet att tillämpa glaspaket med Ug=0,7 W/(m²K). 

Glastyper: Härdat, laminerat, inbrottssäkert, ornament och med solskydd och glaspaket med ökad akustisk isolering


Beslag 
Som standard leveraras Maco Multi Matic KS beslag med Silber-Look beläggning, utrustade med två inbrottssäkra pluggar och lyftmekanism med spärr för felaktigt handtagsläge. Det är även möjligt att dölja beslag. Profilen kan också utrustas med Twin-Fit beslag, som mögliggör dubbel vädringsfunktion genom att bara förflytta handtag en gång. Tätningar Fönstret är utrustat med ett dubbelt tätningssystem: en yttre tätning och en inre tätning gjord av EPDM. Tätningar är tillgängliga i svart, grå och grafitgrå. 


Färger 
Fönster är tillgängliga i 43 olika färger av Renolit fanér.